U kunt bij De Troubadour Harpen met alle merken harpen terecht voor onderhoud en reparatie. Daarnaast zijn wij uw officieel erkende servicepunt voor Camac harpen. Zowel haken- als pedaalharpen zijn welkom! Heeft u zelf geen vervoer, scroll dan even naar beneden voor onze service op locatie of haal-/breng service.

Als u uw harp door onze deskundige harptechnicus wilt laten nakijken, bel of mail ons dan: info@detroubadourharpen.nl


HARP REPARATIES

In ons harpatelier voeren wij vele diverse reparaties uit aan harpen, maar uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor reguliere servicebeurten, intoneren van pedaal- en hakenharp, het opsporen van bijgeluiden en deze verwijderen. Opnieuw bevilten van pedalen, aanpassen of vervangen van niet goed werkende  haakjes en het oplossen van tal van andere harp gerelateerde problemen.


Een gevallen stemsleutel? Een muziekstandaard tegen de kolom? Het overkomt iedereen en het is zo zonde. Wij zijn gespecialiseerd in het nagenoeg onzichtbaar wegwerken van beschadigingen aan het hout van de harp. Maar ook grotere schades als gevolg van omvallen of bijvoorbeeld door droogte kunnen wij weer vakkundig herstellen.

voor en na de raparatie:

 


 

Neem contact op met ons voor uitgebreide informatie over de mogelijkheden.


Ons harpatelier is goed uitgerust en de reparateur is getraind door diverse bekende internationale harpreparateurs. Daarnaast is onze reparateur gecertificeerd door Camac voor het onderhoud en de reparatie van uw harp. Uw pedaal- of hakenharp is bij ons dus in goede handen.

Bovendien werken wij samen met Michael Parfett van “Michael Parfett Conservation Studio” uit Londen. Voor grote of zeer gecompliceerde problemen zal Michael uit Groot Brittannië over komen om aan uw harp te werken om u de best mogelijke service te kunnen garanderen.


Standaard intonatie service:

De standaard prijzen voor het intoneren van een hakenharp zijn als volgt:

harp met 19 - 22 snaren: € 59,00

harp met 23 - 26 snaren: € 69,00

harp met 27 - 30 snaren: € 79,00

harp met 31 - 35 snaren: € 89,00

harp met 36-40 snaren: € 99,00

harp met 41+ snaren: op aanvraag


Bovenstaande tarieven zijn voor regulier, periodiek onderhoud. Gewoonlijk duurt dit controleren en intoneren van een hakenharp ongeveer 1,5 tot 2 uur. Wanneer er meer gedaan moet worden aan een harp als gevolg van bijvoorbeeld achterstallig onderhoud, gecompliceerde bijgeluiden of andere problemen, dan bedraagt het uurtarief hiervoor €65,- per uur.

Natuurlijk wordt altijd alles in overleg met u gedaan en houden wij u op de hoogte over de voortgang van het werk aan uw harp.


Service op locatie:

Wanneer met uw harp naar ons toe komen lastig is, kunnen wij ook naar u toe komen!

Veel reparaties en servicebeurten kunnen op locatie worden uitgevoerd. Wanneer een harp toch naar ons atelier vervoerd moet worden voor verder werk, dan kunnen wij ook  haal- en brengservice voor uw harp aanbieden.

 

Onderhoud & Reparatie