Blevins Harps is een merk dat erg bekend is in de

Verenigde Staten. Na de pensionering van Dwight Blevins

is het een jaar heel stil geweest, totdat in de familie Wright

dé ideale opvolger voor Dwight werd gevonden.

Een familie van gedreven ambachtslieden en harpisten,

in staat om het levenswerk van Dwight voort te zetten

en de prachtige harpen nog mooier en nog bijzonderder

te maken.


Met het zoeken naar verbeteringen, nieuwe materialen en technieken zet Dale Wright samen met zijn famlilie de traditie van het harp bouwen voort op de manier waarop Dwight het bedrijf vele jaren terug is gestart.


Dit resulteert in harpen die er niet alleen mooi uitzien, maar vooral wonderbaarlijk klinken. Dit volle geluid is in zeer weinig andere hakenharpen terug te vinden.


Ook is Blevins de specialist op het gebied van troubadour harpen. Deze kleine harpen kunnen qua geluid rustig concurreren met menig grote harp. Met hun vriendelijke en warme klanken worden veel van deze harpen dan ook gebruikt voor bijvoorbeeld harptherapie.

In deze lijn past zeker de nieuwe Featherlight 26, welke wij samen met Dale hebben ontwikkeld, vervaardigd uit lichtgewicht hout en lichte componenten. De harp behoudt de natuurlijke klank die hoort bij een volledig houten harp, maar met een gewicht van slechts 3,2 kg (incl. haakjes)!


Probeer Blevins Harpen uit en sta verbaasd!


De harpen van Blevins komen altijd met een fabrieksgarantie van 5 jaar.

Harp assortiment - Blevins

Alle modellen worden standaard voorzien van Truitt haakjes op alle snaren. Eventueel is Loveland op verzoek ook mogelijk. De standaard houtsoorten zijn walnoot en kersen, maar juist bij Blevins zijn ook vele bijzondere houtsoorten mogelijk, zoals “figured poplar”, “purple heart” of “spalted gum”.

Als gevolg van de fluctuerende Dollar koers is het helaas niet mogelijk om de actuele prijzen op onze website te vermelden. Raadpleeg hiervoor de prijslijst of informeer bij ons voor de meest actuele prijs.