U kunt bij De Troubadour Harpen met alle merken harpen terecht voor onderhoud en reparatie. Daarnaast zijn wij uw officieel erkende servicepunt voor Camac harpen. Zowel haken- als pedaalharpen zijn welkom! Heeft u zelf geen vervoer, scroll dan even naar beneden voor onze service op locatie of haal-/breng service.

Als u uw harp door onze deskundige harptechnicus wilt laten nakijken, bel of mail ons dan: info@detroubadourharpen.nl


HARP REPARATIES

In ons harpatelier voeren wij vele diverse reparaties uit aan harpen, maar uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor reguliere servicebeurten, intoneren van pedaal- en hakenharp, het opsporen van

bijgeluiden en deze verwijderen. Opnieuw bevilten van pedalen, aanpassen of vervangen van niet goed werkende  haakjes en het oplossen van tal van andere

harp gerelateerde problemen.


Een gevallen stemsleutel? Een muziekstandaard tegen de kolom? Het overkomt iedereen en het is zo zonde. Wij zijn gespecialiseerd in het nagenoeg onzichtbaar wegwerken van beschadigingen aan het hout van de harp. Neem contact op met ons voor uitgebreide informatie over de mogelijkheden.


Ons harpatelier is goed uitgerust en getraind door diverse bekende internationale harpreparateurs. Daarnaast is onze reparateur gecertificeerd door Camac voor het onderhoud en de reparatie van uw harp. Uw pedaal- of hakenharp is bij ons dus in goede handen.

Bovendien werken wij samen met Michael Parfett van “Michael Parfett Conservation Studio” uit Londen. Voor grote of zeer gecompliceerde problemen zal Michael uit Groot Brittannië over komen om aan uw harp te werken om u de best mogelijke service te kunnen garanderen.


Standaard intonatie service:

De standaard prijzen voor het intoneren van een hakenharp zijn als volgt:

harp met 19 - 22 snaren: € 59,00

harp met 23 - 26 snaren: € 69,00

harp met 27 - 30 snaren: € 79,00

harp met 31 - 35 snaren: € 89,00

harp met 36-40 snaren: € 99,00

harp met 41+ snaren: op aanvraag


Gewoonlijk duurt het controleren en intoneren van een hakenharp ongeveer 1,5 tot 2,5 uur. Wanneer er meer gedaan moet worden aan een harp als gevolg van bijvoorbeeld achterstallig onderhoud, gecompliceerde bijgeluiden of andere problemen, dan bedraagt het uurtarief hiervoor €59,50 per uur.

Natuurlijk wordt altijd alles in overleg met u gedaan en houden wij u op de hoogte over de voortgang van het werk aan uw harp.


Service op locatie:

Wanneer met uw harp naar ons toe komen lastig is, kunnen wij ook naar u toe komen!

Veel reparaties en servicebeurten kunnen op locatie worden uitgevoerd. Wanneer een harp toch naar ons atelier vervoerd moet worden voor verder werk, dan kunnen wij ook  haal- en brengservice voor uw harp aanbieden.


HARP DECORATIES

De Troubadour Harpen  is bekend vanwege onze gedecoreerde harpen. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om uw eigen harp te laten decoreren!


Decoraties vormen een perfect middel om uw harp werkelijk uniek te maken, of om het oog af te leiden van die ene lelijke kras in de harp, naar een mooie decoratie (of de kras te verbloemen door hem in de decoratie op te nemen, waardoor hij helemaal niet meer opvalt)


Wij bieden de mogelijkheid een unieke computergestuurde decoratie op uw harp aan te laten brengen waarbij zeer gedetailleerde afbeeldingen mogelijk zijn.

Losse decoraties of onderdelen van een grotere decoratie kunnen maximaal 23 cm x 28 cm bedragen, anders moet er gewerkt worden met naden in het patroon.


U kunt kiezen uit vele standaard decoraties, maar vrijwel alles is mogelijk! We werken graag met u samen om uw idee om te werken naar een speciaal ontwerp voor uw harp!


U kunt kiezen uit veel verschillende mogelijkheden, geschikt voor ieder budget, bijvoorbeeld:

  1. -Keltisch knoopwerk

  2. -bloemen

  3. -kleine harp tatoeage (single body tattoo)

  4. -full body tattoo

  5. -teksten en gedichten

  6. -klankbord versieringen langs de randen

 

Onderhoud & Reparatie

Enkele voorbeelden van decoraties door De Troubadour Harpen